Mick Schumacher a Hungaroringen tesztelt!

2017. március 31., 20:50 szerző: Vámosi Péter fotós: Kaiser Erika
komment
A hétszeres világbajnok fia együtt körözött a FIA Formula 3 European Championship mezőnyével, júniusban versenyezni is visszatérnek majd.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotók: Kaiser Erika

Feltörekvő fiatalok gyűltek össze nemrég a Hungaroringen: Habsburg Ferdinánd, Lando Norris, Harrison Newey, Pedro Piquet és Mick Schumacher is megismerkedhetett két napig a mogyoródi aszfaltcsíkkal. Mindannyian a FIA Formula 3-as Európa bajnokság résztvevőjeként látogattak hazánkba, és ez volt az első helyszíne is a széria szezon előtti tesztjének. A Habsburg herceget talán nem kell már bemutatni a magyar közönségnek sem, Lando a britszurkolók körében már most megkapta a "fehér Hamilton" jelzőt, ezzel is utalva arra, hogy nagy sikereket várnak el tőle, és ők egyébként csapattársak is lesznek a legendás Carlin istállónál. Honfitársa, Harrison már a családnevéről lehet ismert, az ő édesapja Adrian Newey, az F1-es Red Bull versenyautók tervezőzsenije. A srác azonban már alanyi jogon is egyre nagyobb nevet szerez magának, hiszen már bajnokságot is nyert, és egyre jobban elmerül a profi versenyzés világába, pedig későn kezdett ebbe bele. Az ő csapattársa lesz Pedro Piquet, akinek édesapja Nelson is jelen volt az edzéseken, és mint a Hungaroring első két Forma-1-es versenyének a győztese, hasznos tanácsokkal látta el Pedrót is, aki immáron már a második fia, aki fejébe vette azt, hogy eljut a Forma-1-ig. Kétség sem férhet azonban ahhoz, hogy a legnagyobb érdeklődés Mick Schumacher bemutatkozását övezi. A hétszeres világbajnok fia 2008-ban kezdett el gokartozni, és több álnéven is versenyzett, hogy ezzel is csökkentse magán a nyomást legendás édesapja családneve miatt. Tavalyelőtt már a német Formula 4-ben is bemutatkozhatott, és tavaly ebben a szériában, és az olasz bajnokságban is a második helyen végzett az összetettben. Feljebb lépett, és idén is a Prema csapattal indul, de már a Formula 3-ban. 

Michael Schumacher utolsó menedzsere egyengeti az ő útjait is, és jelenleg akkora hírzárlatot rendelt el Mick körül, hogy szegény még olyan egyszerű kérdésre sem válaszolhat, hogy mennyire is tetszik neki a magyar pálya. Interjú híján azonban volt alkalmam 2 napig is figyelni, és ami rögtön feltűnt, hogy ugyanaz az alázat megvan benne a sport iránt, ami egykoron édesapját jellemezte. Kortársainál többet kommunikál a szerelőivel, sőt ellentétben a többiekkel, igen sokszor látni azt is, hogy segít az autó körül, megemeli azt, sőt szerszámot is látni néha a kezében. Ahhoz képest hogy olasz csapatról beszélünk, megdöbbentően nagy a rend is, teljes mértékben felidézi azokat a napokat, amikor Michael először sétált be a Ferrari bokszába, és azzal nyitott, hogy rendet rakott a trehány taljánok helyett. Látszik Micken, hogy szívesen beszélne, tinédzserként meg szívesen ugratja a csapattársait, vagy akár az ellenfeleit is, ugyanakkor a neve miatt eleve hatalmas rajta a teher. Ő ért oda elsőként akkor is, amikor Michaelt síbaleset érte, és annak ellenére hogy természetesen az apja a példaképe, nem beszélhet róla és a jelenlegi állapotáról, ami érthető. Ami viszont már problémásabb, hogy magáról se nagyon, és így nehéz kiszolgálni a rajongók igényeit. Willi Weber, Michael Schumacher volt menedzsere is tisztán azon az állásponton van, hogy nyitni kellene a családnak a világ felé, nem pedig bezárkóznia, történt bármi is. Mick ugyanakkor ezen dolgok miatt nem lehet önmaga, ami akár kihathat a versenyzésére is.

Ennek ellenére szép karrier várhat rá, a Mercedes és a Ferrari gyakorlatilag már marakodnak azon, hogy kinek a junior programjában nevelődjön tovább a 18 éves német fiú, és jelenleg a csillagos márka áll inkább nyerésre. Egyértelműen a Forma-1 a célja, ezt azért elejtette a napokban, az egyetlen olyan német tv csatornának, aki kérdezhetett tőle. 

A következő generáció Forma-1-es palántái a magyar pálya után az osztrák Red Bull ringen teszteltek a héten szintén két napot. A szezonjuk április 14-16-án kezdődik Silverstoneban, a Hungaroringre újra a DTM német túraautó bajnokság betétfutamaként látogatnak majd el, június közepén.

Vámosi Péter

hozzászólás
2017. március 31., 20:50 szerző: Vámosi Péter fotós: Kaiser Erika

Facebook

Hozzászólások