ETRC: Az egyetlen családi vállalkozásban készült SCANIA-s csapat is készen áll 2017-re

2017. április 12., 19:20 szerző: Vámosi Péter
komment
A holland Erwin Kleinnagelvoort is már várja a szezonnyitót Ausztriában, újításaik is lesznek
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Tajthi Andrea

Általában a FIA kamion-Európa-bajnokságban is a top csapatokat övezi a legnagyobb érdeklődés, pedig számos privát, már-már családi alakulat is rajthoz áll, akik roppant elszántak. Ők azok, akik időt és pénzt nem kímélve áldoznak a sport oltárán, és ezen kis csapatok közül is kiemelkedik a holland SCANIA pilóta, Erwin Kleinnagelvoort és csapata. 
Tavaly Erwinnek sikerült többször is a top tízbe keverednie, így az összetettben 22 pontot gyűjtött. Még a mezőny hátsó részében is azonban elengedhetetlen az, hogy olyanokkal vetesse körbe magát, akikkel jól lehet együttműködni, és itt ezt egyszerűen oldották meg, és igazán különlegesen: mindenki családtag a csapatban.

Erwinéknél tehát minden versenyhétvégén 7-10 családtag szorgoskodik, de volt már olyan alkalom, amikor tizenöten voltak a bokszban. Ők pakolnak, szerelnek, szerveznek, tisztítanak, főznek, stb. Ráadásul mindezt nem ingyen, beszállnak a költségekbe, és a móka nagy részét ők finanszírozzák. Gyakorlatilag a család tartja fent és szponzorálja ezt a különítményt. Amit a szponzorok fizetnek be, és így a matricáik is láthatóak a SCANIA-n az nem sok, el is megy gyakorlatilag a csapat versenyzőjének a fenntartására. 

A téli szezon alatt kellett is nekik nagyon a pénz, hiszen a fehér SCANIA-t általában megtalálják hamar az ellenfelek, és tavaly a szezonzárón Le Mansban a második versenyen sikerült a legdrágább versenyhétvégét összehozniuk. Ezen ütközetek eredményeképp a fülkét teljesen fel kellett újítani, és a váz szervizelése is drága is volt, és sok munkaórát vett igénybe. Ettől egyébként Erwin Kleinnagelvoort és csapata azt várja, hogy a változtatásoknak köszönhetően sikerül a vezethetőségen is javítani. A hétvégén már próbafutásokat is kívánnak folytatni hazai környezetben, Zandvoortban, és itt kiderülhet hamar, hogy kifizetődő volt-e a rengeteg munka, amit belefektettek a gépbe.

Annak ellenére, hogy nagyrészt azon a kamionon munkálkodtak, amivel részt vesznek majd az Európa-bajnoki futamokon, a csapatnak volt ideje arra is, hogy két további kamiont is felkészítsenek a holland kamionos bajnokságra, és talán már senki sem lepődik meg azon, hogy ezeket is családtagok vezethetik majd.

Amennyiben minden a terveik szerint alakul, az sem elképzelhetetlen, hogy a kamionversenyzés Mekkájában, a Nürburgringen nyáron majd három kamionnal is neveznek, és hatalmasra nő a csapat létszáma. Előtte persze Erwin Kleinnagelvoort már begyűjt pár kilométert a saját SCANIA-jába, hiszen újra egész évre adta le a nevezését az Európa-bajnokságra.

Vámosi Péter

hozzászólás
2017. április 12., 19:20 szerző: Vámosi Péter

Facebook

Hozzászólások