Apja a példaképe Mick Schumachernek, és mindenki elismerően nyilatkozik róla

2017. március 30., 19:50 szerző: Vámosi Péter
komment
Michael Schumacher fia Mick először beszélt nyíltan a jövőbeni terveiről, de előbb idén a Formula 3-ban kell helytállnia.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Kaiser Erika

A rekorder fia ebben az évben már a Formula 3-ban bizonyíthat, és előbb a Hungaroringen, majd a Red Bull Ringen tesztelt. A 18 éves ifjú magabiztosan beszélt az apjáról is a német RTL-nek, akinek a sikereit szeretné ő is megismételni:
"Az apám a példaképem. Ő egyszerűen a legjobb! Az a célom, hogy én is világbajnok legyek a Forma-1-ben. Hogy mikor jutok el idáig, azt még majd meglátjuk. Egyelőre azonban a Formula 3-ban kell, hogy bizonyítsak, szeretnék elöl végezni az újoncok különértékelésében. Versenyzőként fejlődni akarok, és még többet tanulni."

Lesz is kitől, hiszen a csapattársa az a Maximilian Günther, aki 2016-ban is már a Formula 3-ban volt, és második lett az egyéni összetettben. A Prema csapatfőnöke  Rene Rosin persze nagyon örül az újonc versenyzőjének:
"Remekül elboldogul, nagyon jó benyomást tett rám. Amennyit csak tud, tanul. Ez egy igen kemény széria."

És már Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója is dicséri az ifjú Schumachert: "Mick egy remek srác, és egy kiváló versenyző. 

Ross Brawn is tisztában van vele, hogy ilyen családnévvel hatalmas a nyomás a német pilótán. Ő már csak tudja, hiszen hosszú évekig dolgozott Michael mellett és így ismeri őt is, és a családját. 

"Mick komoly kihívás előtt áll a neve miatt, de szerintem túl tud ezen lendülni. Egy intelligens fiatalemberrel van dolgunk, aki tudja, hogy mi az, amit el is tud érni."

Mick arra a kérdésre is válaszolt, hogy most akkor a Mercedes vagy a Ferrari utánpótlás vonalát erősíti-e. Jelenleg azt állítja, hogy saját maga eredményei miatt jutott el idáig, de valóban lehetséges, hogy apja egykori csapatai szívesen egyengetnék az útját, ahogy fogalmaz: "Meglátjuk, hogy mit hoz a jövő."

Az mindenesetre már árulkodó, hogy Mick a Mercedes nagykövete lett, és már forgattak vele egy sor gegvideót.

Vámosi Péter

hozzászólás
2017. március 30., 19:50 szerző: Vámosi Péter

Facebook

Hozzászólások