A Ferrarit érdekli a Formula-E

2017. március 31., 19:50 szerző: Hegedűs Dávid
komment
A Ferrari elnöke Sergio Marchionne elismerte, hogy a Ferrari kész beszállni a Formula-E-be, ugyanis már szükségét érzi, hogy az elektromos sorozatban is megmutassák magukat.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Scuderia Ferrari

Legelőször tavaly novemberben volt téma ez az olasz gyártónál, de Marchionne akkor azt mondta, hogy még nem érdekli a sorozat, de legutóbbi nyilatkozatában már arról beszélt, hogy szeretné követni a Formula-E-be csatlakozó presztízs gyártók példáját.

„Szükségét érezzük, hogy beszálljunk a Formula-E-be mivel az elektromos megoldások és a hibridizáció a jövő részét képezik és ebből szeretnénk kivenni a részünket.”  - mondta az FIA hivatalos magazinjának, az Autonak.

„Ebben a sorozatban nem csak az a kihívás, hogy hogyan ne bocsássunk ki káros anyagot, hanem hogy ezt a technológiát felhasználva, hogyan érjünk el minél nagyobb teljesítményt. Már van egy hibrid szuperautónk, a LaFerrari. A jövőbeni Ferrari modelleknél egyre inkább ezeket elektromos megoldásokat részesítjük előnyben.”

A terveikkel ellentétben nem valószínű, hogy 2022-nél előbb gyári csapatként megjelennének a sorozatban, addig inkább partnerként, privát istállóval versenyeznének, nagy eséllyel a leányvállalatuk, FIAT lesz a befutó, amelyik cég nem rég mutatta be a teljesen elektromos meghajtású 500-as modelljét.

FIAT néven már 2019-től ott lehetnek a bajnokságban, 12.csapatként.

Az olaszok kiemelt partnerei a Formula-E-ben is a Kaspersky, orosz kiberbiztonsági cég lehet, akiket komolyan érdekel az elektromos bajnokság.

Az orosz vállalat már jó néhány éve kiemelt támogatója a Ferrari Forma-1-es csapatának, ezen kívül a Scuderia akadémiájának pilótáit is támogatja a Forma-2-ben és a GP3-ban is, valamint Kaspersky Racing néven saját csapatuk is van Blancpain GT sorozatban.

Alejandro Agag az elektromos széria vezetője örömmel venné a Ferrari csatlakozását, ugyanis így fogalmazott: „Eljött az idő, hogy Marchionne úr és én találkozzunk.”

Hegedűs Dávid

hozzászólás
2017. március 31., 19:50 szerző: Hegedűs Dávid

Facebook

Hozzászólások