Ezek a világ legnépszerűbb autós domainjei (x)

2017. augusztus 30., 13:30
Egyeseknek a domainek nem jelentenek semmit. Mások pedig mint egy tőzsdeügynök üzletelnek az értékesebbnek hitt darabokkal.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 1
G->reklam_mentes: 0

Bár leegyszerűsítve, a domain mindössze egy-egy weboldalhoz tartozó útvonal. Egy hivatkozás, ami egy tárhelyre mutat, ahol maga a weboldal vagy webportál tartalma található. Mégis sokaknak sok pénzt is megér, hogy egy rövidebb, könnyen megjegyezhető darabot megszerezzenek, amire reményeik szerint üzletüket megalapozhatják vagy felvirágoztathatják.

A legértékesebb domain nevek között nem csak ékszerekkel, drágakövekkel kapcsolatos címek és szerencsejátékkal kapcsolatos nevek találhatóak a felnőtt kategóriás domaineken kívül de az autók is kulcsszerepet kaptak a virtuális címek piacán. Nemrégiben a domain végződések körül is felpezsdült az élet, hiszen a legnépszerűbb felső tartománynevek bővültek. Bár továbbra is a .com tölti be a vezető szerepet, a specializálódott domainek is egyre jobban előtérbe kerülnek. Csak az autóipart megcélzó domain végződések széles skálával egészültek ki. Elérhetővé vált a .car, a .cars, az .auto és az . autos domain végződés is, hogy versengjenek a legértékesebb, legnépszerűbb és legdrágább autós oldalak kegyeiért.

Drága autós domainek

Az egyik legdrágábban egy autó biztosításokkal foglalkozó webportál és annak domain neve cserélt gazdát 2010-ben. Közel 50 millió amerikai dollárért kelt el a CarInsurance.com. Aminek az érdekessége, hogy közel 15 millió dollárral többért vásárolták meg, mint magát az Insurance.com domaint (biztosítás), ugyanabban az évben.

Szintén több millió dollárt ért már 1999-ben is az Autos.com (autók) ami mai piaci értéke ennek sokszorosára növekedett. Bár a domain alatt a legjobb autók közül böngészhetünk, mai szemmel nézve, nem túl modern külső vár bennünket. Mintha az oldal a 90-es évek végén ragadt volna. Ettől függetlenül a domain nagyon értékes.

Magyar népszerű domainek

Még Magyarországon a leggyakrabban a hasznaltautok.hu-t, az automotor.hu-t és a totalcar.hu-t látogatják, több online autókereskedő oldal is szépen profitál weboldalából. Az autóalkatrészek piaca is szépen fejlődik és kerül fel a világhálóra és az autómárkák többségének is van már magyar nyelvű weboldala. Ezek értéke azonban leginkább a profitban mérhető, amit részben a webcímnek is köszönhetnek. A kimondottan autókkal és autóalkatrészekkel foglalkozó portálokon kívül pedig a hozzájuk szorosan köthető szolgáltatást kínálók is dörzsölhetik a markukat, ha sikerül jó domaint szerezniük és megfelelő látogatószámot elérniük.

A hazai és nemzetközi domain regisztrátorok sokszor listázzák a hamarosan felszabaduló domain neveiket, amiket érdemes napról-napra követni, hiszen így igen jutányos áron juthatunk több éves, értékes domainhez amit a jelenlegi tulaj elfelejtett meghosszabbítani vagy csak nem kíván tovább üzemeltetni és nem sikerült még megfelelően értékesítenie. Sokan ugyanis egyszerűen elfelejtik, hogy a domain neveket nem örökre vesszük meg, azokat csak meghatározott időkre béreljük, így ha a bérlet lejár, bárki számára szabad prédaként akár pár száz vagy pár ezer forintért megszerezhető egy több millió dollárt érő autós domain is.

2017. augusztus 30., 13:30

Facebook