Kamion Eb - Az idén is parádéznak a versenygépek Budapest belvárosában

2017. június 07., 12:00 szerző: MTI fotós: Tajthy Ádám
komment
Két nappal a gyorsasági kamion Európa-bajnokság augusztus 26-27-én sorra kerülő versenyei előtt Budapest belvárosában lesznek láthatóak testközelből a versenykamionok és a Blancpain GT Series luxus sportautói.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Tajthy Ádám

Kiss Norbert kétszeres Eb-győztes kamionversenyző, a Tankpool24-Mercedes magyar pilótája kedd este, a Budaörs Rádió Szumma című műsorában jelentette be, hogy augusztus 24-én a tavaly nagy sikert aratott városi felvonuláshoz hasonlóan 15 versenykamion és 15 luxus sportautó hajt majd a Hungaroringről a fővárosba.

Az egyelőre kérdéses, hogy Budapesten pontosan hol állnak majd meg a különleges versenygépek, az azonban biztos, hogy az érdeklődők 16 órától találkozhatnak a helyszínen a pilótákkal. A versenyzők ezúttal is osztanak aláírásokat, s közös fényképeket is készíthetnek velük a szurkolók. A belvárosi eseményen a kilátogatók belépőket is vásárolhatnak a kamion Eb magyarországi fordulójára.

"Nagyon élveztem, rengeteg szurkoló jött el, különleges élmény volt a belvárosban autózni a versenykamionnal" - mondta Kiss Norbert a tavalyi rendezvényről.

A 32 éves szombathelyi pilóta két forduló, azaz nyolc futam után az ötödik helyen áll az összetett pontversenyben. A hazai versennyel kapcsolatban azt mondta, mindenképpen dobogóra szeretne állni saját közönsége előtt.

Az Eb egy hosszabb nyári szünet után, július első hétvégéjén a Nürburgringen folytatódik, majd a magyar futamokat megelőzően még a Slovakiaringen versenyez a mezőny július közepén.

MTI

hozzászólás
2017. június 07., 12:00 szerző: MTI fotós: Tajthy Ádám

Facebook

Hozzászólások