Zanardi szerint a Mercedes igazán leigazolhatná Valentino Rossit!

2017. január 12., 07:50 szerző: Vámosi Péter
komment
A volt Williams pilótának megvan ugyanakkor a véleménye a jelenlegiről is
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Tajthi Andrea

A Mercedes sokkal tökösebb lenne, ha leigazolnák Valentino Rossi MotoGP legendát a 2017-es évre, állítja Alex Zanardi. A korábbi Forma-1-es pilóta véleménye azonban mit sem számít a németeknek, ők  feltehetően a Williams csapatától importálnak versenyzőt, név szerint Valtteri Bottast. Az olasz La Gazzetta dello Sport beszélgetett a korábbi Williamses Zanardival:

"Számomra Valentino lenne a logikus lépés, ő lenne a tökéletes választás. A Forma-1-be igazolása feltüzelné a nézőket. El tudjátok egyáltalán képzelni azt, hogy micsoda hatása lenne a médiára is, ha Valentino egy Mercedes volánja mögött akár csak egyszer is nyerne?"

A Mercedes ennek ellenére inkább belemegy abba, hogy Bottasért cserébe 2017-ben visszatér Groveba Felipe Massa, és úgy néz ki, hogy Paddy Lowe is a Williamshez igazol a németektől. Mindamellett, hogy Zanardi szerint a 37 éves versenyképes Rossi sokkal érdekesebb választás lenne Nico Rosberg helyére, tudja, hogy Bottas érkezése a realitás. Az 50 éves paralimpikon szerint az ő érkezésével is erős lesz a Mercedes párosa idén is. Ennek ellenére így zárta a mondandóját:

"Nem hiszem, hogy nagyot tudna fejlődni (Bottas). Szerintem Lewis Hamilton nyer majd."

Vámosi Péter

hozzászólás
2017. január 12., 07:50 szerző: Vámosi Péter

Facebook

Hozzászólások