Verstappennek még egy darabig várnia kell a gyorsabb autóra

2017. március 29., 07:50 szerző: Hegedűs Dávid
komment
A fiatal holland elmondta, hogy türelmesnek kell lennie, amíg a Red Bull utoléri a két top csapatot, a Ferrarit és a Mercedest.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Mark Thompson/Getty Imager/Red Bull Content Pool

Sokan azon gondolkoztak a téli tesztek után, hogy vajon a Red Bull altat-e vagy tényleg le vannak maradva a riválisoktól, erre az ausztrál nagydíj adott válasz, Verstappen ötödik helye azt sugallja, hogy az energia italosok mind motorilag mind aerodinamikailag le vannak maradva.

A csapatnál elmondták, hogy Kínára és Bahreinre is készülnek fejlesztésekkel, míg az új Renault motor pedig majd a májusi monacói futamra fog megérkezni.

„Bosszantó-e, hogy olyan sokáig kell várni? Persze, ez már csak így van.” - mondta Verstappen a holland De Telegraafnak. „Nem tudok változtatni ezen.”

„Nagy a hátrányunk, keményen kell dolgoznunk.” - tette hozzá.

Verstappen azt is elmondta, hogy élvezi az új autók vezetését, de csatlakozott azokhoz is, akik szerint aggasztóan nehéz előzni.


Ezt bizonyítja az is, hogy az idei ausztrál nagydíjon mindösszesen 5 sikeres előzés volt, 2016-ban pedig több mint két tucat volt.

„Az autókat sokkal élvezetesebb vezetni, de Melbourneben nem volt izgalmas a futam. Csinálhattam volna akár két extra bokszkiállást is, anélkül, hogy veszélyben lett volna a pozícióm.”

„Nem vagyok teljesen frusztrált, mert már a téli teszten is láttuk, hogy nem jó az autónk. Mi volt a legjobb a hétvégében? Az időjárás.” - zárta a holland.

Hegedűs Dávid

hozzászólás
2017. március 29., 07:50 szerző: Hegedűs Dávid

Facebook

Hozzászólások