Verstappen: Még nincs győztes autónk

2017. március 20., 14:50 szerző: Gyimesi Brigitta
komment
Max Verstappen szerint a Red Bull RB13 még nem áll készen arra, hogy a győzelemért harcoljon a 2017-es szezon első szakaszában.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Dan Istitene/Getty Images/Red Bull Content Pool

Az RB13-as csak a negyedik leggyorsabb autó volt a barcelonai előszezoni tesztek során a Ferrari, a Mercedes és a Williams mögött; habár sokan az éllovas triumvirátus tagjai közé várják a Red Bullt a tényleges szezonkezdést követően, Verstappen szerint győzelmekről még nincs értelme beszélni az év elején.

„Még mindig várnunk kell, hogy megtudjuk, mennyire vagyunk jók” – nyilatkozta a holland. „Személy szerint én úgy hiszem, hogy jelenleg nem tudunk a győzelemért harcolni. A szezon során sok minden változhat, de most még nem vagyunk elég jók a győzelemhez.”

Verstappen a Ferrari ismét megénekelt feltámadását valódi előrelépésnek tartja, ám a Mercedestől is sokkal többet vár a későbbiekben.

„A Ferrari az előző években is gyors volt” – folytatta. „Idén azonban szemmel láthatóan sokat fejlődtek tavalyhoz képest – biztos vagyok benne, hogy jó néhányszor nyerni fognak. A Mercedes viszont mindig ott lesz; szerintem kicsit a megtévesztésre mentek, ahogy azt az elmúlt néhány évben is tették. Ami minket illet, nehéz megmondani, hol is állunk. Nem hiszem, hogy mi vagyunk a legjobb csapat, de ki kell várnunk, mi lesz. Ausztráliában az időmérő után már tudni fogjuk a tiszta teljesítményünk, de arra nem számítunk, hogy a pole-ért fogunk küzdeni. Úgy hiszem, a Ferrari és a Mercedes is előttünk lesz, de remélhetőleg a tavalyi évhez hasonlóan ismét elkapunk egy ritmust. Jobban teljesíthetünk idén, de ez csak kemény munka árán érhető el.”

Gyimesi Brigitta

hozzászólás
2017. március 20., 14:50 szerző: Gyimesi Brigitta

Facebook

Hozzászólások