Vandoorne egyetért Alonsóval: A McLaren-Honda a leglassabb autó

2017. március 28., 09:50 szerző: Hegedűs Dávid
komment
Az első teljes szezonját kezdő belga újonc versenyző sem túl optimista csapata esélyeit illetően a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj után.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: McLaren

Nem csak Fernando Alonso ütött meg – teljesen jogosan – kritikus hangnemet csapata, a McLaren-Hondát illetően.

Alonso nagy meglepetésre egy nagyszerű kvalifikációs körének köszönhetően bejutott a Q2-be, és Daniel Ricciardo büntetését követően végül 12.-ként kezdhette meg a melbourne-i versenyt. Alonso jól ment, sokáig pontszerző helyen haladt: elmondása szerint karrierje eddigi egyik legjobb versenyét teljesítette. Néhány körrel a vége előtt azonban felfüggesztéshiba miatt fel kellett adnia a nagydíjat, így a pontszerzés sem jött össze.

„Optimizmus? Úgy gondolom, amit ezen a hétvégén nyújtottunk, azt lehetetlen lesz megismételni. Saját erőből nem tudok pontot szerezni. Normál (épített) pályákon sokkal hátrébb leszünk” – mondta Alonso.

„Az időmérős köröm extrém jó volt, de normál körülmények között egy normál pályán utolsók és utolsó előttiek leszünk” – tette hozzá.

Mark Webber, Fernando Alonso jóbarátja szerint egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy Alonso év közben lelép a McLarentől. Az is erősen kérdéses, hogy a McLaren marad-e a Hondával, vagy visszatérnek 2015 előtti partnerükhöz, a Mercedeshez.

Stoffel Vandoorne, Alonso csapattársa sem vár túl sokat az idei évtől, de az Ausztrál Nagydíjon már pozitívan csalódott, ugyanis sikerült befejeznie a versenyt.

„Az egyetlen pozitívum, hogy sikerült végigmennem. Erre őszintén nem számítottam” – mondta a belga sajtónak.

„Ugyan sikerült teljesíteni a versenytávot, de semmiért nem tudtam harcolni. Annyival lassabbak vagyunk, hogy lehetetlen küzdeni. Egy más kategóriában versenyzünk.”

„Nem vagyok boldog, de ez normális. Amikor három másodperccel le vagy maradva, akkor élvezhetetlen lesz, hiszen igazából nem is versenyzel.”

Nem csak Fernando Alonso ütött meg – teljesen jogosan – kritikus hangnemet csapata, a McLaren-Hondát illetően. Alonso nagy meglepetésre egy nagyszerű kvalifikációs körének köszönhetően bejutott a Q2-be, és Daniel Ricciardo büntetését követően végül 12.-ként kezdhette meg a melbourne-i versenyt. Alonso jól ment, sokáig pontszerző helyen haladt: elmondása szerint karrierje eddigi egyik legjobb versenyét teljesítette. Néhány körrel a vége előtt azonban felfüggesztéshiba miatt fel kellett adnia a nagydíjat, így a pontszerzés sem jött össze. „Optimizmus? Úgy gondolom, amit ezen a hétvégén nyújtottunk, azt lehetetlen lesz megismételni. Saját erőből nem tudok pontot szerezni. Normál (épített) pályákon sokkal hátrébb leszünk” – mondta Alonso. „Az időmérős köröm extrém jó volt, de normál körülmények között egy normál pályán utolsók és utolsó előttiek leszünk” – tette hozzá. Mark Webber, Fernando Alonso jóbarátja szerint egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy Alonso év közben lelép a McLarentől. Az is erősen kérdéses, hogy a McLaren marad-e a Hondával, vagy visszatérnek 2015 előtti partnerükhöz, a Mercedeshez. Stoffel Vandoorne, Alonso csapattársa sem vár túl sokat az idei évtől, de az Ausztrál Nagydíjon már pozitívan csalódott, ugyanis sikerült befejeznie a versenyt. „Az egyetlen pozitívum, hogy sikerült végigmennem. Erre őszintén nem számítottam” – mondta a belga sajtónak. „Ugyan sikerült teljesíteni a versenytávot, de semmiért nem tudtam harcolni. Annyival lassabbak vagyunk, hogy lehetetlen küzdeni. Egy más kategóriában versenyzünk.” „Nem vagyok boldog, de ez normális. Amikor három másodperccel le vagy maradva, akkor élvezhetetlen lesz, hiszen igazából nem is versenyzel.”

Hegedűs Dávid

hozzászólás
2017. március 28., 09:50 szerző: Hegedűs Dávid

Facebook

Hozzászólások