Steiner: A Ferrari-motor jobb lehet a Mercedesnél

2017. március 31., 18:50 szerző: Gyimesi Brigitta
komment
Gunther Steiner, a Haas csapatfőnöke szerint a Ferrari erőforrása legalább egy szinten van a Mercedesével, de akár jobb is lehet.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Haas F1

Az idény első futamán a Ferrari győzedelmeskedett Sebastian Vettel vezényletével, a GPS-adatok alapján pedig úgy fest, az olaszok a legnagyobb áttörést lóerő tekintetében érték el a tél folyamán. A Haas Ferrari-ügyfélként közvetlen tapasztalattal rendelkezik az új motorról, és Steiner úgy véli, már nem a Mercedes a mezőny listavezető erőforrása, amit akár a Haas kvalifikáción megszerzett hatodik helye is alátámaszthat.

"Ami a motor illeti, nem csak egyetlen területen javult" - nyilatkozta Steiner. "Az egész pakk feljavult tavalyhoz képest; most már legalább annyira versenyképes, mint a Mercedes, ha nem jobban. Ausztráliában a Ferrari nyert, de mindenki folyamatosan igyekszik fejleszteni és javulni, egy fejlesztési verseny küszöbén állunk. Nagy előrelépést tettek, és a Ferrari segítsége nélkül mi sem ott lennénk, ahol vagyunk."

Habár a Haasnak nem sikerült pontokra váltania remek időmérős teljesítményét, miután Romain Grosjean vízszivárgás miatt kiállni kényszerült a hetedik helyről, Steiner nem kongatja a vészharangokat.

"Ha megvan a sebesség, onnan már lehet megbízhatóságot is keríteni" - fűzte hozzá. "Persze nem jó, ha az elején nincs, de a sebességhiányt nehezebb lenne kiküszöbölni, mint a megbízhatatlanságot. Óvatos optimizmussal állunk a dologhoz: még be kell bizonyítanunk, hogy a teljesítményünk nem egyszeri eset volt. A középmezőny nagyon szoros - ha jó napod van, az elején találod magad, rossz nap esetén azonban hátrakerülhetsz. A többi középcsapat megmutatta, hogy ez igenis lehetséges. Azt hiszem, kissé megleptünk másokat a teljesítményünkkel, különösen Romain hatodik rajtpozíciót érő körével, ami négy tizeddel gyorsabb volt Massáénál. Elég jó volt."

Gyimesi Brigitta

hozzászólás
2017. március 31., 18:50 szerző: Gyimesi Brigitta

Facebook

Hozzászólások