Sauber 2018: Honda, vagy Mercedes legyen?

2017. március 31., 17:50 szerző: Vámosi Péter
komment
Dilemma előtt a svájciak, hogy milyen motort használjanak jövőre. Ami biztos, hogy a Ferrarit leváltanák.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Sauber Motorsport AG

A kiscsapat még mindig vizsgálja azt, hogy kivel kössön motorszállítói szerződést jövőre, ugyanakkor az már biztos, hogy megválnak a jelenlegi partnerüktől. Már tavaly is felmerült annak a lehetősége, hogy ők lehetnének a Honda második csapata, úgy, hogy fő csapatnak megmaradnának a McLarennél. Ők azonban elkezdték keresni a visszautat a Mercedeshez, miután újra csalódtak a japán erőforrásban az idei év elején. 

Pascal Wehrlein jelenléte a Saubernél is jelenthet egy olyan irányt, melynek részeként a stuttgartiak láthatnák el motorokkal, hiszen megtették ezt már tavaly a Manor kedvéért is, és akkor a másik pilóta is a Mercedes nevelt Esteban Ocon volt.

A végső döntést meg kell hozniuk azonban hamar, mert a F1 sportszabályzás 9. cikkelye szerint a gyártóknak a FIA-t értesíteniük kell május 6-ig, hogy mely csapatokat látják el erőforrással.

A csapatvezető Monisha Kaltenborn megerősítette a motorsport.com-nak, hogy tárgyaltak a Hondával is:"Amint mondhatok, hogy igen, tárgyaltunk és készen állunk megoldani a motorkérdésünket.  Azt hiszem, hogy lehetőségünk az volna pár, és azt is tudom, hogy hamarosan döntenünk kell. Azzal is tisztában vagyunk, hogy mielőbb döntünk, annál inkább tudjuk segíteni a fejlesztést."

A Mercedes motor lehetőségére ennyit mondott: "Ők is egy lehetőség. Ahogy már mondtam, több opciónk is van, csak még nem döntöttünk."

A Sauber 2011 óta használt Ferrari motorokat.

Vámosi Péter

hozzászólás
2017. március 31., 17:50 szerző: Vámosi Péter

Facebook

Hozzászólások