Ricciardónak kicsúszott a kezéből az irányítás

2017. március 27., 11:50 szerző: Gyimesi Brigitta
komment
Daniel Ricciardo rémálomba is beillő Ausztrál Nagydíján „lavinaként” követték egymást az események.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Ricciardo egy hirtelen kipörgés következményeként mért idő nélkül zárta az időmérő utolsó szakaszát, az autó pedig megtört annyira, hogy váltót kelljen cserélni. Ez azonban a szabályok értelmében öthelyes rajtbüntetést von maga után, így az ausztrál a 15. helyről vághatott volna neki hazai futamának. Igen ám, csak hogy a frissen felépített autó megmakacsolta magát a rajtrácsra felvezető körön, miután egy váltószenzor meghibásodása miatt nem tudott hatodikból elváltani – ismételt boxutcai munkálatok következtek tehát. Az RB13-at nem sikerült a rajtig összerakni, Ricciardo azonban két kör hátránnyal csatlakozni tudott a mezőnyhöz, mielőtt a 25. körben elment az üzemanyagnyomás és emiatt feladni kényszerült a versenyt. Nem csoda, ha a mindig mosolygó ausztrál igyekszik törölni az emlékeket.

„A jó hír, hogy végre megszabadulok innen, hosszú hét volt” – nyilatkozta Ricciardo. „Jó móka volt, de szörnyen érzem magam mindenki miatt, különösen a rajongók – többen drukkolnak itt nekem, mint bárki másnak. Tegnap óta lavinaként zúdultak le az események: az öthelyes büntetés is elég rosszul hangzott, de voltak egyéb bajaink is. Körökkel voltunk lemaradva, de legalább információt tudtunk gyűjteni – értékes pályán töltött idő volt. A végén azt hiszem, az üzemanyagnyomással történt valami, egyszerűen csak lekapcsolt. Egy szempillantás alatt történt, esélyem sem volt, hogy valahogy kint tudjak maradni. Örülök, hogy továbbléphetek; csalódott vagyok a mai nappal, de holnap már kész leszek Kínába utazni.”

A csapattárs Max Verstappennek jobb hétvégéje volt, mint Ricciardónak: a holland az ötödik helyen végzett, nem sokkal lemaradva Kimi Räikkönen Ferrarijától.

„Kicsit meglepődtem, hogy ilyen közel tudtam maradni Kimihez” – mondta Verstappen. „A tempóm egész jó volt hozzá képest, hátulról pedig senki sem tartott nyomás alatt. Az autó jobban viselkedett a versenyen, mint az időmérő során. Még mindig van min javítanunk, és fogunk is, szóval majd kiderül a következő néhány futamon.”

Gyimesi Brigitta

hozzászólás
2017. március 27., 11:50 szerző: Gyimesi Brigitta

Facebook

Hozzászólások