Ricciardo agresszívnek titulálta kipörgését

2017. március 25., 10:50 szerző: Gyimesi Brigitta
komment
Daniel Ricciardo Q3-as szereplésének egy „durva és agresszív” incidens vetett véget, amelynek oka az idei autók extra tapadásában keresendő.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Robert Cianflone/Getty Images/Red Bull Content Pool

A helyi kedvenc éppen első mért körében volt a Q3-ban, amikor a 14-es kanyarban kitört a Red Bull hátulja, onnan pedig elkerülhetetlen volt egy találkozás a gumifallal. A hiba miatt Ricciardo mért kör nélkül a 10. helyen zárta a kvalifikációt, ám legalább értékes belátást nyert a 2017-es autók veszélyesebb oldalába is.

„Minden gyorsan történt, éreztem, hogy a hátsó rész már a határon van és elkezd kimozogni” – magyarázta az ausztrál. „Megpróbáltam elkapni, de nem sikerült. A nagyobb leszorítóerő és nagyobb tapadás miatt ha elveszted az autót, sokkal durvább és agresszívabb a végeredmény; sikerült meglepnie. Még van mit tanulnunk, és kicsit fura lehet engem a korlátban látni, mert nem szokásom kilátogatni odáig. Az autóknak nagyobb a tapadása, aminek következtében jobban ráragadnak az aszfaltra – de ha valami baj van, nagyobbat is harapnak. Új bestiákról van szó, de pozitívan állok hozzájuk, szeretem ezeket az autókat.”

Ricciardo bocsánatot kért szerelőitől is a várhatóan hosszú éjszaka miatt, de némi söradománnyal igyekszik javítani a kedélyeken.

„Kicsi pluszmunkát szereztem magamnak és sajnos a szerelőknek is” – folytatta. „Átérzem a helyzetük; tudom, hogy hosszú hétvégéjük volt az autók felkészítésével. Holnap kicsit agresszívebbe váltunk, és remélhetőleg vehetek nekik egy pár korsóval a mainál jobb eredmény után.”

Gyimesi Brigitta

hozzászólás
2017. március 25., 10:50 szerző: Gyimesi Brigitta

Facebook

Hozzászólások