Ricciardo a depressziós embereknek nyújt segítséget

2017. január 11., 19:50 szerző: Tajthi Andrea
komment
Egy jó barátja majdnem öngyilkos lett, így szívén viseli a probléma megoldását
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Varga András

Daniel Ricciardót mélyen letaglózza, hogy sokan milyen depressziósak, kétségbeesettek. Komoly figyelmet szentel a mentális egészség fontosságának, és rendkívül fontosnak tartja az öngyilkosság megelőzését. Mióta egy barátja is depresszióval küzd, úgy döntött a téma nagykövete lesz és igyekszik küzdeni az ellen, hogy az emberek súlyos depresszióba essenek.

"Vannak barátaim, akik keresztülmentek hasonlón." - mesélte az ausztrál versenyző Herald Sunnak. "Vannak, akik közelebb állnak hozzám, szóval próbálom egy kicsit kivenni a részem a segítségnyújtásból."

Ricciardo felajánlotta segítségét a The Inner Ninja nevű csoportnak, mely épp az ilyen segítségnyújtásra jött létre, és összeállt Stefani Caminiti-vel, aki korábban maga is öngyilkos akar lenni, és együtt próbálnak tenni azokért, akik hasonló mentális betegséggel küzdenek.

"Őszintén szólva ez olyasmi, ami elég új számomra, atekintetben, hogy megértsem ezt az egészet." - folytatta Ricciardo. "De az elmúlt kb 6 hónap során kicsit jobbsn felnyílt a szemem. Ez nem olyasmi, amiről sokat beszélnek az emberek, de létező és komoly probléma sok ember számára."

Caminiti depresszióval és szorongással küzdött élete nagy részében, 2013-ban pedig megpróbált öngyilkos lenni, szerencsére sikertelenül. Végül sikerült  ráncba szednie az életét, és megalapította az Inner Ninja alapítványt Perthben, hogy másoknak segítsen. Elmondása szerint Ricciardo akkor segített neki, mikor a legnagyobb szüksége volt rá.

"Ő az egyik legnagyobb támogatóm." - mondta Caminiti. "Időtlen idők óta barátok vagyunk... ő az egyik legjobb haverom és nagyon szerencsés vagyok, hogy segített nekem."

Ricciardo elmondása szerint megváltozott a világnézete, mióta a mentális  egsészség nagykövete lett.

"Hatalmas küzdés ilyesmin túljutni, szóval minél több embernek akarunk segíteni, aki ilyen gonddal küzd. Ne hagyjuk, hogy a dolgok sokáig lehúzzanak, vagy hogy egy kis probléma elhatalmasodjon."

Tajthi Andrea

hozzászólás
2017. január 11., 19:50 szerző: Tajthi Andrea

Facebook

Hozzászólások