Peter Saubernek már semmi köze csapatához

2017. március 20., 18:50 szerző: Tajthi Andrea
komment
A Sauber csapat alapítója, Peter Sauber azt állítja, csapata 2017-ben a mezőny végére várható.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Sauber Motorsport AG

"Tíz csapat van. A várható kezdő pozíció a Sauber számára a tizedik hely." - mondta Peter Sauber a svájci Sonntagsblicknek.

Távolabbi jóslatai azonban még ettől is riasztóbbak. Sauber szerint csapata már majdnem összeomlott, és bár most ideiglenesen megmenekültek, nem kizárt, hogy a csapat lassan a Manor sorsára jut. Maga Sauber már nem érintett a csapat ügyeiben és egy árva csavarhúzó sincs, ami az ő tulajdona a hinwili csapatnál. Elmondása szerint ő maga Dél-Afrikában lesz a hétvégén, és az sem biztos, hogy egyáltalán megnézi a szezonnyitót.

"Kell egy kis idő számomra, míg ténylegesen el tudok válni a cégemtől." - mondta Sauber. "Nem egyszerű ez, és vannak álmatlan éjszakáim. Kötélen táncoltam, és az összeomlás (a csapaté) mindig ott lógott a levegőben. Számomra ez rendkívül stresszes szituáció volt, számos kellemetlen találkozóval és telefonhívással."

A pletykák szerint a csapat Monisha Kaltenborn irányítása alatt/miatt csúszott szét.

"Egy picikét még kapcsolatban vagyok vele." - mesélte Sauber. "Még kapcsolatban vagyok az alkalmazottakkal, de a vezetőkkel nem. Azt mondjuk, én vagyok az alapító, így tovább viszik a csapatnevet, ez az új tulajdonosoknak is fontos. De összességében teljesen elváltunk. Jobb is így. Szóval nekem már semmi dolgom ezzel a céggel."

"De remélem, hogy sikerül megelőzniük egy-két csapatot." - tette hozzá a csapat alapítója.

"A Forma-1-ben nincsenek csodák." - teszi hozzá. "Amikor visszagondolok a BMW utáni évekre, azt kell mondjam, 2012 volt az utolsó igazán jó szezonunk, aztán nagyon bonyolulttá vált a dolog, a kevés anyagi lehetőség miatt."

Tajthi Andrea

hozzászólás
2017. március 20., 18:50 szerző: Tajthi Andrea

Facebook

Hozzászólások