Michael Schumacher is bekerült a német sportolói Hírességek Csarnokába

2017. január 10., 18:50 szerző: Vámosi Péter
komment
A rajongók megszavazták a német sportlegendák közé
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Scuderia Ferrari

Rajongói még mindig a szívükön viselik, a német világbajnokot, és ezt most újra sikerült kifejezniük. A rekorder bekerült a német sportolói Hírességek Csarnokába, ahol jelenleg 104-en vannak. Schumacher mellett a biatlon hőse, Magdalena Neuner is felvételre került. 

Thomas de Maiziere sport- és belügyminiszter így fogalmazott: "Személyiségükkel és teljesítményükkel Magdalena Neuner és Michael Schumacher hozzájárultak a sportáguk népszerűségéhez éveken keresztül, nem csak Németországban, hanem az egész világon. Nem csak a kiemelkedő sikereik, hanem a közösségért tett erőfeszítéseik miatt is hazánk fontos példaképei ők."

Schumacher a 7 világbajnoki címével, 91 győzelmével 307 versenyes indulásával a mai napig a német zászlóshajó a Forma-1-ben. Immáron négy éve annak is, hogy másodszor is visszavonult a királykategóriából. A három évvel ezelőtti súlyos síbalesete óta a nyilvánosság sem láthatta őt. Rajongók, kollégák és a motorsportban dolgozók az egész világon imádkoznak a felépüléséért. 

Január elején először szavazhattak rajongók is  arról, hogy melyik sportolót érheti az a megtiszteltetés, hogy bekerüljön ebbe a szűk körbe. Nagyjából 180.000 szavazat érkezett. A német sportolói Hírességek Csarnoka 2006 óta létezik. A német sportolókat segítő szervezet mellett a Német Olimpiai Sportszövetség és a német újságírókat tömörítő egyesületnek van joga arra, hogy javaslatokat tegyenek. Jelenleg a kiállításuk Titisee-Neustadtban vendégszerepel.

Vámosi Péter

hozzászólás
2017. január 10., 18:50 szerző: Vámosi Péter

Facebook

Hozzászólások