Mario Illien már a McLarennel dolgozik együtt

2017. március 30., 15:50 szerző: Vámosi Péter
komment
Ott lesz holnap a FIA találkozóján az Ilmor cég motor guruja, Ilien is, aki miután gatyába rázta a Renault erőforrásait, most a Hondáén dolgozhat.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: McLaren

Komoly találkozóra készülnek a Forma-1 leendő motorszabályzása miatt Párizsban. A Volkswagen csoport képviselője is részt vesz már ezen az ülésen, mivel őket is érdekli, hogy mi lenne a terv 2020 után. A német Bild magazinnak Toto Wolff el is mondta a célt: "Meg akarjuk hallgatni a gyártókat, hogy szerintük milyen motorokkal kellene versenyezni a Forma-1-ben a jövőben. Nem csak olyan cégekről van szó, akik jelenleg is a széria részesei."

Napjainkban a Ferrari, a Renault, a Honda és a Mercedes van a királykategóriában, de információk szerint legalább 8 cég képviselteti majd magát holnap. Több japán cég is érdeklődik, illetve a Cosworth is talán. Az Audi szóvivője ennyit mondott: "Még ha ott is leszünk ezen a találkozón, az, hogy beszálljunk a Forma-1-be, jelenleg nem téma nálunk."

Egy másik neves szakember is ott lesz ezen a "motoros találkozón", mégpedig Mario Illien, az Ilmor cég jól ismert motorfejlesztő zsenije. Legutóbb a Renaultnak és a Red Bullnak segített feljavítani a motorjaikat, most úgy tudni, hogy már a McLarennek dolgozik.

Vámosi Péter

hozzászólás
2017. március 30., 15:50 szerző: Vámosi Péter

Facebook

Hozzászólások