Legendás autót fog vezetni Jenson Button

2017. március 31., 15:50 szerző: Hegedűs Dávid
komment
A McLaren nagyköveteként dolgozó egykori világbajnok egy ikonikusnak számító McLarent fog vezetni augusztusban, Kaliforniában.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: McLaren

Augusztusban rendezik meg a kaliforniai Montereyben a Monterey Motorsport Reunion elnevezésű eseményt, melyen 2009 világbajnoka fogja vezetni Emerson Fittipaldi 1974-es világbajnok gépét, a McLaren M23-ast.

Az eseményt a Laguna Seca-i versenypályán fogják rendezni, ahol több mint 550 legendás járművet láthatnak majd az érdeklődők.

Button egyébként korábban már vezethette az M23-ast, még 2013-ban, a Rush című film bemutatójakor. Ez lesz az első nyilvános megjelenése, azok után hogy a 2016-os abu dhabi nagydíj után visszavonult a Forma-1-ből.

Button így nyilatkozott az eseményről:

„Mindig különös érzés vezetni ilyen jeles, és már-már történelmi jelentőségű autót. Ez az M23-as a 70-es évek egyik legjobban sikerült versenyautója volt. Kicsit furcsa lesz majd vezetni ezt az autót, mert akkor más éra volt a Forma-1-ben, és másképp tervezték az autókat, mint manapság. Például a cockpitben a pilóta sokkal egyenesebben ült, mint a mai autókban.”

„Mikor először vezethettem, hamar megértettem, hogy miért is volt ilyen sikeres ez az autó, hihetetlenül könnyű vezetni, nagyszerű az egyensúlya, egyszerűen mindent tud, amit egy tökéletes autónak tudnia kell.”

„Már alig várom, hogy több ezer ember előtt vezethessem ezt a gépet.”

A McLaren M23-as típus 1973 és 1978 között volt a Forma-1-ben, ez idő alatt 80 futamon indult, 16 versenyt nyert meg, és 3 világbajnoki címet szerzett. (1974 Emerson Fittipaldi révén egyéni, valamint konstruktőri bajnoki cím, 1976-ban James Hunttal pedig egyéni bajnoki címet szerzett)

Hegedűs Dávid

hozzászólás
2017. március 31., 15:50 szerző: Hegedűs Dávid

Facebook

Hozzászólások