Lauda szerint Bottas jobban teljesített, mint Rosberg

2017. március 29., 12:50 szerző: Vámosi Péter
komment
Mindenki elégedett a finn Valtteri Bottas bemutatkozásával a Mercedesnél, hiszen remekül helytállt az Ausztrál Nagydíjon.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Mercedes AMG Petronas

A szolid bemutatkozása után Valtteri Bottast mindenki dicséri.  Az olasz újságíró Giorgio Terruzzi a kedves és népszerű Calimero rajzfilmfigurához hasonlította, és megírta, hogy legalább olyan jó, mint Rosberg. A spanyol El Pais gyakorlatilag egyetért: "Végeredményben Hamiltonnak inkább védenie kellett a második helyét Bottastól, ahelyett, hogy a győzelemért ment volna."

A Mercedes csapat főnökei is lelkesek, Lauda így nyilatkozott:"Bottas hihetetlen munkát végzett. Pont azt csinálta, amit elvártunk tőle. Hála Istennek, jól választottunk. Nem hiszem azt, hogy Nico Rosberg jobban teljesített volna, Valtteri első versenyeként ez egy szenzációs eredmény."Toto Wolff is egyetért kollégájával, és csak ennyit mondott, mint a finn volt menedzsere:"Nagyon meggyőzött."

A Németországban nagyra tartott Auto Motor und Sport 9 pontot adott a maximális tízből a versenyelemzésében, ennyit kapott a csapattárs Lewis Hamilton, Max Verstappen és a Sauber újonca, Antonio Giovinazzi is. Beállt a dicsérők sorába Mark Webber is: "Látszik, hogy Valtteri kiéhezett a sikerre, és hogy jól kezeli a rárakott terheket. Ha elégedett lenne magával, az lenne valójában aggasztó. Tudja, hogy nagyon nehéz legyőznie a csapattársát, de ez a célja, ami nagyon jó előjel."

Ahogy Webber utalt is rá, Bottas dühös volt magára, amiért kikapott Hamiltontól az időmérő edzésen, mert szerinte lehetett volna jobb is.

Vámosi Péter

hozzászólás
2017. március 29., 12:50 szerző: Vámosi Péter

Facebook

Hozzászólások