Jön a 32. Magyar Nagydíj a Hungaroringen!

2017. július 05., 08:00 szerző: Vámosi Péter fotós: Varga András
komment
Kevés olyan pálya büszkélkedhet ilyen folyamatos múlttal, mint a Hungaroring. Rangját mindenképp mutatja, hogy két klasszikus, Monza és Monte-Carlo után már a mi pályánk büszkélkedhet a legtöbb nagydíjrendezés jogával, és ez jelenleg biztosított is tovább 2026-ig.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Varga András

Kevés olyan pálya büszkélkedhet ilyen folyamatos múlttal, mint a Hungaroring. Rangját mindenképp mutatja, hogy két klasszikus, Monza és Monte-Carlo után már a mi pályánk büszkélkedhet a legtöbb nagydíjrendezés jogával, és ez jelenleg biztosított is tovább 2026-ig. Ezt még Bernie Ecclestonenál sikerült elérni, aki annak ellenére kilátogat a magyar pályára, hogy gyakorlatilag semmi dolga nincs, hiszen év elején Chase Carey és a Liberty Media átvette a hatalmat a Forma-1 felett, hiszen tulajdonosváltás történt.

A máig egyetlen Kelet-Európai pálya amely vendégül látja rendre a királykategóriát, már kinőtte azon jelzőjét is, hogy unalmasak lennének a versenyek rajta. Ugyan továbbra is nehéz előzni rajta, és az egyik legtechnikásabb pályáról beszélünk, az évek alatt a versenyzők és a külföldi nézők is megszerették. Idén ráadásul óriási harc kezd kibontakozni a világbajnok csapat Mercedes pilótái Lewis Hamilton és az idén odaigazolt Valtteri Bottas között a bajnoki címért, ennek ellenére a bajnokságot a Ferraris Sebastian Vettel vezeti jelenleg. Hamilton a jelenkor Forma-1-ének a legnagyobb playboya, így hatalmas rajongótáborral rendelkezik világszerte, így Magyarországon is. Bottas (és Kimi Räikkönen) kedvéért pedig minden évben rengeteg finn, Vettel kedvéért meg számtalan német rajongó célozza meg Mogyoródot, hiszen idén újra elmaradt a Német Nagydíj, így kénytelenek kiélni rajongásukat máshol.

Egyértelműen az angol pilótának fekszik leginkább a mi vonalvezetésünk, hiszen ötször nyert már a forró kis katlanunkban. A jelenlegi mezőnyből nyernie pedig még Daniel Ricciardonak, Sebastian Vettelnek, Kimi Räikkönen és Fernando Alonsonak sikerült nyernie egyszer, az eddigi pályafutásuk során. Ennek ellenére persze dőreség lenne előre nagy összegben fogadni a brit elsőségére. A kulcs továbbra is az időmérő edzés lesz, mert onnan aki az élről tud indulni, nagy eséllyel meg is nyerheti akár a Magyar Nagydíjat.

Jegyvásárlással érdemes sietni, mert már most rengeteg jegy elfogyott, az aktuális listáért érdemes felkeresni a gpticketshop.hu oldalát:
http://www.gpticketshop.hu/Formula_1.html?referer=3

Vámosi Péter

hozzászólás
2017. július 05., 08:00 szerző: Vámosi Péter fotós: Varga András

Facebook

Hozzászólások