Hivatalos: James Allison csatlakozott a Mercedeshez!

2017. február 16., 11:50 szerző: Vámosi Péter
komment
Technikai igazgató lesz Allison a csillagos márkánál, aki nagyban hozzájárult korábban a Renault és a Ferrari sikereihez.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Scuderia Ferrari

A Forma-1 egyik legtöbbre tartott mérnöke James Allison, aki nyert már világbajnokságot a Ferrarival és a Renault csapatával is. Mindkét csapatnál vezető pozíciót töltött be. Most új emberként csatlakozik a Mercedeshez, egy neki létrehozott poszton, és a feladata a technikai részleg irányítása lesz. Ki kell értékelnie és felügyelnie kell majd azt a technikai osztályt, akik az elmúlt három évben is lehetővé tették azt, hogy a konstruktőri és az egyéni bajnokságokat is megnyerjék.Allison közvetlenül Toto Wolff alá kerül majd, aki összességében felel továbbra is a csapat irányításáért.

Kinevezéséről ennyit mondott a technikai guru: 
"Miután volt egy nagyobb szünetem, most már készen állok, hogy újra munkába álljak. Megtiszteltetés számomra az, hogy azzal a csapattal dolgozhatok, akik az elmúlt három évben ennyire sikeresek voltak, és engem kértek fel erre a feladatra. Örülök, hogy hozzájárulhatok a jövőben ahhoz, hogy a Mercedes az elkövetkezendő években csak egyre erősebbé váljon."

Toto Wolff is megszólalt a csapat közleményében: 
"Örömmel üdvözlöm Jamest a Mercedesnél, és remek dolog az, hogy együtt dolgozhatunk. A technikai személyzetünk minden tekintetben magasan képzett, és miután háromszor is bajnokok lettünk az elmúlt években, mondhatom, hogy nagyszerű formában vagyunk. Nem volt egyszerű feladat a megfelelő személyt kiválasztani ennek az irányítására. Meg kell, hogy erősítse a tapasztalt csapatunkat és a mérnökeinket, ugyanakkor teret kell engedjen a fiatal csapattagoknak is az érvényesülésükhöz, illetve kell hogy legyen egy víziója annak a személynek, aki betöltheti ezt a szerepet nálunk. James az egyik legjobb mérnök. Azt hiszem, megtaláltuk a megfelelő embert, aki tökéletesen kiegészíti a csoportunkat ebben a vezetői szerepkörben."

James Allison március 1-én állhat először munkába Mercedesesként.

Vámosi Péter

hozzászólás
2017. február 16., 11:50 szerző: Vámosi Péter

Facebook

Hozzászólások