Giovinazzit meglepte saját teljesítménye

2017. március 25., 18:50 szerző: Gyimesi Brigitta
komment
Még Antonio Giovinazzi is meglepődött saját időmérős teljesítményén, ami jócskán túlszárnyalta az elvárásait.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Sauber F1 Team

A tavalyi GP2-es ezüstérmes és Ferrari-tartalék Giovinazzinak az utolsó pillanatban kellett beugrania Pascal Wehrlein helyére a Saubernél. Az olasz már az első téli teszten is helyettesítette a hátsérülés utóhatásaival küszködő Wehrleint, Melbourne-ben azonban pénteken még a német vezette a C36-ot. Csak szombat reggel, a harmadik szabadedzés előtt derült ki, hogy Wehrlein nem tudja vállalni a teljes versenyt, így Giovanazzinak meglehetősen szűkös időkeret állt a rendelkezésére, hogy a legtöbbet hozza ki a helyzetből – amit maximálisan meg is tett, miután csupán két tizeddel maradt le a Q2-es továbbjutást érő helyekről, ám így is sikerült megkaparintania a 16. pozíciót.

„Nagyon boldog vagyok a teljesítményemmel” – nyilatkozta. „A második gumiszett után kicsit Marcus [Ericsson, a csapattárs] előtt voltam; megpróbáltam jobban odatenni magam, de hibáztam a 15-ös kanyarban. Ez volt az első időmérőm, kevesebbre számítottam, mint amit kaptam végül. Örülök, hogy csak néhány tizeddel maradtam el Marcustól, akinek több tapasztalata van az autóval és az F1-gyel. Szerintem elég jó volt.”

Ericsson egy hellyel ideiglenes csapattársa elől rajtol majd, a minigyőzelemért azonban meg kellett harcolnia.

„Nem tudom, hogy meglepődtem-e” – vallotta be a svéd. „Eléggé lenyűgözött a köre, mondjuk így. Jó munkát végzett.”

Giovinazzi holnap egy hosszú negatív szériát szakíthat meg nemzeti szempontból: Jarno Trulli és Vitantonio Liuzzi 2011-es Brazil Nagydíja óta ő lesz az első olasz pilóta a mezőnyben, ami az érintett számára is nagyon fontos.

„Még mindig nem tudom elhinni” – lelkendezett Giovinazzi. „Gokartos kissrác korom óta arról álmodtam, hogy egyszer részt veszek egy nagydíjon. Idejöttem, tegnap még a Ferrari-garázsban dolgoztam, most pedig itt beszélgetek veletek az időmérő után, holnap pedig versenyzek. Hihetetlen érzés, alig várom a holnapot!”

Wehrlein hivatalosan fizikai felkészültségi okok miatt fújt visszavonulót, és miután Giovinazzi sauberes tesztmunkája nem hosszútávú szimulációkra koncentrált, apró kétségek akadnak az 58-körös versenytáv láttán.

„Szerintem elég felkészült leszek, de majd kiderül, tényleg fitt vagyok-e” – mondta az olasz. „Hosszú lesz a verseny, bármi megtörténhet – csak hoznom kell azt a szintet, amit ma.”

Gyimesi Brigitta

hozzászólás
2017. március 25., 18:50 szerző: Gyimesi Brigitta

Facebook

Hozzászólások