Giovinazzi válthatja 2018-ban Kimi Räikkönent a Ferrarinál?

2017. március 28., 11:50 szerző: Vámosi Péter
komment
Az Ausztrál Nagydíj meglepetésembere Antonio Giovinazzi a következő versenyhelyszínen már újra az olaszoknál lesz megtalálható.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Sauber Motorsport AG

Antonio Giovinazzi  jelezte, hogy két hét múlva a paddockban már újra vörösben lesz. A Ferrari új tartalékpilótájának hirtelen kellett beugrania Ausztráliában, miután a Saubernél versenyző Mercedes protezsált Pascal Wehrlein jelezte, hogy még nem elég fitt a versenyzéshez. Giovinazzi tavaly kiemelkedően szerepelt a GP2-ben, és a hétvégi teljesítménye után rengeteg dicséretet kapott. Az olasz Skynak így nyilatkozott:
"Ez egy remek hétvége volt, mert újra volt olasz az F1-es mezőnyben, és a Ferrari is visszatért a nyertesek közé."

A 23 éves versenyző hozzátette, hogy mindez Wehrlein felkészületlenségének volt köszönhető, de az olasz pilóta is elismerte, hogy voltak erőnléti problémái Ausztráliában.

"Megterhelő volt fizikailag, főleg a nyakamnak az utolsó körökben. Többet kell edzeni, mert a jelenlegi F1 megkívánja ezt, sé ettől is más. Két hét múlva azonban már Kínában vörös csapatruházatban leszek, aztán meglátjuk, hogy mi lesz majd."

Wehrlein persze eltökélt, hogy visszatérjen Sanghajban, pedig már politikai nyomás is érkezett, hogy Giovinazzi kerüljön végleg a Sauber ülésébe. A Speed Weeknek egy belső informátor nyilatkozott a Ferraritól:
"Antonio szép jövő előtt áll. A tehetsége vitathatatlan, ezt látja mindenki a Ferrarinál, és a Saubernél is. Meg kell vizsgálni azt, hogy Wehrlein valóban készen áll-e a Kínai Nagydíjra, és Bahreinre. Ha nem, Giovinazzi elérhető. Az is egyértelmű, ha Kimi Räikkönen nem akar majd 2018-ban már a Ferrarinál versenyezni, akkor érdemes lenne a fiataloknak bizalmat szavazni, és Antonionak így akár lehet is helye."

Vámosi Péter

hozzászólás
2017. március 28., 11:50 szerző: Vámosi Péter

Facebook

Hozzászólások