El akarták rabolni Enzo Ferrari holttestét!

2017. március 29., 10:50 szerző: Vámosi Péter
komment
Alapesetben drogban és fegyvercsempészetben utazó maffiózók követeltek volna váltságdíjat Ferrari úr koporsójáért.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Scuderia Ferrari

Az olasz hatóságok felszámoltak egy szervezett bűnözői csoportot, akiknek az volt a tervük, hogy ellopják Enzo Ferrari maradványait a modenai nyughelyéről. A nyomozók szerint a banda váltságdíjat akart követelni a Forma-1-es legenda testéért, miután azt eltulajdonították volna a San Cataldo temetőjéből.

A razziában 300 katonai és rendőrségi személy vett részt, és Olaszország területéről 34 embert fogtak el.  A banda bázisa Szardínia szigetén, Orgosolo városában volt, ahol javarészt drogterjesztéssel és fegyvercsempészettel foglalkoztak, de Lombarida, Toszkána, Velence és Emilia-Romagna régióiban is tevékenykedtek. 

A cél az volt, hogy ellopják Ferrari úr koporsóját, aki 90 évesen hunyt el 1988-ban, majd az Appennin-hegységbe menekülnek, miközben vátságdíjat követelnek az örökösöktől, vagy a vállalattól.

A csoport egyik tagja eszelte ki a merész akciót a koporsó ellen, és 2 autóval és egy kisteheratóval hajtották volna végre a tervet. A regionális maffiaellenes igazgatóság értesült azonban az előkészületekről, értesítették a hadsereget és sikerült lecsapni a tagokra még a kivitelezés előtt.

Vámosi Péter

hozzászólás
2017. március 29., 10:50 szerző: Vámosi Péter

Facebook

Hozzászólások