Ecclestone hibásnak érzi magát Rindt halála kapcsán

2017. március 27., 07:50 szerző: Tajthi Andrea
komment
Ha tényszerűen nézzük a dolgokat, helyes volt Ecclestone tanácsa, bár már visszavonná...
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Daily Mailnek adott interjújában Bernie Ecclestone, aki a Brabham csapatot irányította 1972 és 1987 között, arról is mesélt, mennyire megrázta, mikor 1986-ban Elio de Angelis az ő csapatának autójában vesztette életét egy teszten. Ezen kívül Jochen Rindt halálában is bűnösnek érzi magát, mivel ő győzte meg barátját, hogy igazoljon Colin Chapman Lotus csapatához.

"Abban az időben, nehéz erről beszélni, sok versenyzőt elveszítettünk. Nem volt olyan sokkoló, ha valaki meghalt. Az volt sokkoló, ha valaki olyan halt meg, akivel kapcsolatban voltál." - mesélte Ecclestone. "Én voltam, aki összehozta Jochent a Lotusszal. Szerződhetett a Brabhammel, vagy a Lotusszal. Én meg azt mondtam neki, hogy úgy gondolom, Colinnak valahogy mindig összeállnak a dolgok, míg a Brabham biztonságosabb és óvatosabb. Azt mondtam neki, hogy kicsit kockázatos, de ha bajnoki címet akar szerezni, akkor szerintem több esélye van a Lotusszal, mint a Brabhammel, mivel akkor még nem volt enyém a Brabham. Nem egyszerű arra gondolni, hogy Istenem, ha nem mondtam volna ezt, nem vezette volna azt az autót és nem halt volna meg."

Ennek ellenére Rindt bajnok lett. Bár sajnálatos halála miatt nem tudta befejezni az 1970-es szezont, előnye már akkora volt, hogy posztumusz övé lett a bajnoki cím.

Tajthi Andrea

hozzászólás
2017. március 27., 07:50 szerző: Tajthi Andrea

Facebook

Hozzászólások