Brawn rajtszámokat akart volna látni a cápauszonyokon, a csapatok nem

2017. március 18., 17:50 szerző: Vámosi Péter
komment
Az istállók elutasították Ross Brawn javaslatát, emiatt elég dühös, mert legalább feldobhatták volna valamivel az amúgy ronda motorborítást.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Renault Sport

A Forma-1-et irányító új motorsport igazgató nem csinált titkot abból, hogy nem szereti a cápauszonyokat és a T-szárnyakat, amik megjelentek idén a versenyautókon. Az irányítótestület úgy látja, hogy most már csak a csapatok egységes döntése után lehetne ezektől megszabadulni, hacsak a FIA biztonsági okokra hivatkozva le nem szedeti ezeket a megoldásokat. Brawn újra megszólalt a témában:
"Az igazán dühítő az, hogy Jean Todt már régebben is szerette volna, hogy legalább a rajtszámok kerüljenek ide jól láthatóan, így beazonosíthatók lennének a versenyzők a lelátókról is. Nem minden néző tudja beazonosítani sisak alapján a pilótákat.  Előadtuk, ha most már ez újra itt van a Forma-1-ben, legalább kerüljenek fel rá nagy számok. A csapatok fele azt válaszolta, hogy szerintük borzalmasan nézne ki az az autóikon. Kipróbáltuk. Voltak fotósok meg minden ami kell, és abban maradtak, hogy ez rettenetesen néz ki, és nem akarják."

Emiatt is akarja Brawn azt, hogy a jövőben ha szabályokat alkotnak az F1 számára, jobban oda kell figyelni, hogy ne legyenek kiskapuk, aminek eredményeként ilyen nem kívánt elemek is felkerülnek az autókra. Tovább kesereg:
"A cél az volt, hogy jobban kinéző autók legyenek. Csak félsikerről beszélhetünk, mert bejöttek ezek a dolgok, mint a cápauszony és a T szárny, és sok régóta nem látott hasonló megoldás. Érthető, mert ezt lehetővé tették az új szabályok, de a következő fázisban már nem lennének kívánatosak, még ha ennek csak esztétikai oka is van."

A Liberty célja, hogy az F1 jobbá váljon, és Ross Brawn csak reméli, hogy a csapatok nyitottak erre, és partnerek a kivitelezésben is:
"Nincs kapcsolónk, ami azonnali megoldást nyújt, csak remélem, hogy megértik a céljainkat, és hogy szívből dolgozunk a sportért. Remélem, hogy észreveszik az elhivatottságunkat, és hogy fejleszteni akarjuk a Forma-1-et. Nincs más célunk. Addig, amíg nem esünk abba a csapdába, hogy bele akarunk szólni a versenybe, mert valaki nyer, ne kérdőjelezze meg senki se a céljainkat, ilyet soha nem tennék."

Vámosi Péter

hozzászólás
2017. március 18., 17:50 szerző: Vámosi Péter

Facebook

Hozzászólások