Bottas nevével fémjelzett duatlon verseny

2017. február 16., 09:20 szerző: Vámosi Péter
komment
Augusztus 20-án lesz az erőpróba Bottas szülővárosában Nastolában, Finnországban, amire már most lehet nevezni.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Daimler AG

Először kerül megrendezésre a finn Forma-1-es sztár otthonában egy duathlon verseny, amelyet a finn Tunturi kerékpár gyártó támogat, Valtteri meg adja hozzá a nevét. Az eseményre 2017. augusztus 20-án kerül sor, Nastolában, és speciálisan hegyi futás illetve hegyi kerékpározás lesz a program, a helyi sportcentrumban. A versenyző boldogan nyilatkozott tegnap a helyi sajtótájékoztatón:
"Az elmúlt években gondoltam már rá, hogy szeretnék egy saját sportrendezvényt. Nagy sportrajongó vagyok, az atletizálás az életem része. Egy speciálisabb duathlon műfajt szeretnék most bemutatni szülővárosomban, Nastolában. A célom, hogy ez minden évben ezentúl megrendezésre kerüljön." 

Az előregisztráció megkezdődött a versenyre. A nők és férfiak mezőnye mellett családok is indulhatnak. A férfi és a női kategória 5 km futást, 20 km kerékpározást, majd újra 3 km futást tartalmaz. A családok 2-3 fővel indulhatnak, ahol az egyik résztvevő maximum 16 éves lehet. Nekik 1.5 km futást, 5 km off road kerékpározást, majd újra 1.5 km futást kell teljesíteni. A szervezők 200 nevezővel számolnak az egyéni kategóriákban, és legalább ugyanennyi résztvevőt várnak a családi megmérettetésbe. 

"A célunk, hogy egy remek rendezvényt hozzunk össze, nyugodt körülmények között, ahol nem annyira a versenyszellemen lesz a hangsúly. Nagyszerű lenne, ha a finn Forma-1 rajongók is eljönnének szerte az országból és világból és láthatnák a szülővárosomat. A sport egy csodálatos dolog, és remélem hogy ez a verseny is hozzájárul ahhoz, hogy tovább ösztönözze az embereket, hogy gyakoroljanak. A verseny napján pedig együtt lehet az egész család.A szűkebb pátriám mindig is fontos volt nekem. Nastola egy nagyon alkalmas hely a sportolásra, remek a környék, mindig boldogan említem meg, hogy innen származom. Tisztelem a gyökereimet." - hangsúlyozta Bottas.

Eseménydús versenynapra számíthatnak a nézők is, a célterület egy nagy füves mezőn lesz, amit erdő vesz körül, és jól belátható lesz az útvonal is. Számtalan partnercég kínál majd lehetőséget arra is, hogy megtapasztaljanak további érdekességeket, így biztosan nem lehet majd unatkozni. A rendezvénynek adománygyűjtési céljai is vannak, erről később adnak tájékoztatást. A nevezés egyéni számokban 77 euró lesz, a családoknak ingyenes a rendezvény.

További információkért ide érdemes  kattintani: www.valtteribottasduathlon.com​

Vámosi Péter

hozzászólás
2017. február 16., 09:20 szerző: Vámosi Péter

Facebook

Hozzászólások