Az Audi is megy az egyeztetésre az F1-es motorok jövőjével kapcsolatban

2017. március 29., 18:50 szerző: Vámosi Péter
komment
Úgy néz ki, hogy a Volkswagen almárkáját az Audit egyre komolyabban foglalkoztatja a szereplés a száguldó cirkuszban!
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Audi AG

Hamarosan újra üléseznek a FIA-nál, a leendő F1-es motorok miatt, és hogy milyen szabályzást hozzanak erre vonatkozóan. Erre pénteken kerül majd sor Párizsban, és a német spox.com szerint arról értekeznek majd, hogy milyen motorokat használjanak majd a Forma-1-ben 2021 után, és ezen jelen lesz az Audi is.

A jelenlegi erőforrások kevésbé kedveltek, és Jean Todt FIA elnök elhintette, hogy akár vissza is térhetnek a hangos V10-es motorok a múltból, ha rajta múlik, ő nem fog ellenállni. Így nyilatkozott az olasz La Repubblicának:
"Ez egy érzékeny téma lesz. A Forma-1 a zászlóshajója a motorsport iparnak, ennek összhangban kell lennie az egyéb ipari technológiai fejlődéssel. Másrészről viszont fenntarthatónak kell lennie. A mai gépezet túl bonyolult."

Annak a véleményének is hangot adott Todt, hogy szerinte a mai F1-es autók túl drágák, de a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is jelezte, hogy a következő F1-es motoroknak újra hangosabbnak kell lenniük. Iróniát sem mellőzve beszólt Horner:
"Melbourneben a 12 éves Minardi volt az a versenyautó, ami a legjobban szólt, pedig annak idején a legpocsékabb hangja volt, és végtelenül gyenge volt."

Még Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója is változtatna, pedig dominálnak a jelenleg érvényben lévő szabályzás mellett:
"Ha megnézzük a jövő generációs motorjainkat, egyből rájövünk, hogy a múltban nem törődtünk eleget azok hangzásával. Amennyiben tudjuk kombinálni a remek, olcsóbb technológiát sok lóerővel ami jól is szól, akkor azzal mindenki elégedett lenne."

Vámosi Péter

hozzászólás
2017. március 29., 18:50 szerző: Vámosi Péter

Facebook

Hozzászólások