A Saubert is meglepte Giovinazzi remek debütálása

2017. március 31., 09:50 szerző: Hegedűs Dávid
komment
A svájci istálló csapatfőnöke Monisha Kalteborn elmondta, hogy őt is meglepte Antonio Giovinazzi teljesítménye az első futamán, az időmérőn épphogy nem jutott a Q2-be, a futamon pedig stabil vezetéssel végig ment.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Sauber Motorsport AG

Az olasz pilóta csak szombat reggel tudta meg, hogy be kell ugrania Pascal Wehrlein helyére, mert a német versenyző nem érezte fizikailag késznek magát a versenyre.

A Ferrari tartalékpilótája, aki a barcelonai teszten is helyettesítette Wehrleint az időmérőn 16., a futamon pedig 12.helyen végzett.

Kaltenborn elmondta, hogy nem állítottak semmilyen elvárást Giovinazzi felé, hagyták nyugodtan versenyezni.„Határozottan meglepett a teljesítménye az első versenyén.” Nyilatkozta a Motorsport.com-nak.„Igaz tesztelt már nálunk, és Pirelli teszten is vett részt a Ferrarival, így volt némi tapasztalata az idei technikával, de ez nem olyan teljesítményt, amit bárki tudna hozni néhány teszt nap után. Nagyon meggyőző volt a szereplése.”

Mindössze egy órás szabadedzése volt, hogy hozzászokjon az autóhoz. Ennek ellenére nagyon jó időmérős teljesítményt mutatott, akárcsak a futamon, annak ellenére is, hogy voltak gondjaik a gumikkal és az autó se volt könnyen vezethető.

„Minden nehézség ellenére megmutatta a nagy potenciált, ami benne van.”

Wehrlein visszalépésével ismét felerősödtek azok a hangok, miszerint nagy hiba, hogy a Saubernek nincs hivatalos tartalékpilótája
Kaltenborn erre azt mondta, hogy gyakorlatilag Giovinazzit lehet annak tekinteni, mert a Ferrarival kötött megállapodásuk lehetővé teszi, hogy bármikor „kölcsönvegyék”.

„Nekünk ez megfelel így. Jelenleg viszont az a legfontosabb, hogy Pascal megfelelő erőnléti állapotba kerüljön.”

Hegedűs Dávid

hozzászólás
2017. március 31., 09:50 szerző: Hegedűs Dávid

Facebook

Hozzászólások