A Mercedes jobban eszi a gumikat

2017. március 27., 15:50 szerző: Gyimesi Brigitta
komment
Lewis Hamilton arra kéri csapatát, javítsanak a Mercedes gumikoptatásán, mert szerinte a Ferrari jobb helyzetben van ilyen téren.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Hamilton pole-ból rajtolt és vezetett az első etapban, de nem tudta leszakítani magáról a futamot végül megnyerő Sebastian Vettelt. A Mercedes-pilótának nagyon korán ki kellett mennie kereket cserélni, miután az ultralágy szettjéből 17 kör után kifogyott a szusz, a kiállást követően azonban beragadt Max Verstappen mögé, ami Vettel kezére játszott.

„A csapat megkért, hogy informáljam őket a gumik állapotáról az etap során” – nyilatkozta Hamilton. „Az a verseny, amit elterveztünk és amit elvártak tőlem, nem feltétlen volt az optimális. Először is nem volt meg a kellő tempónk, hogy kiépítsünk egy kis előnyt például Sebastiannal szemben, erre korán rájöttünk. Próbálkoztunk még egy kicsit, de végül nem sikerült. Ez egy olyan terület, amin dolgoznunk kell még; a gumihasználat olyan faktor, amiben vesztésre állunk. Igyekszünk ezen javítani a jövőben, és biztos vagyok benne, hogy ezt meg is tesszük. Jobban is teljesíthettünk volna.”

A brit a sima vereség ellenére sem tűnt túlságosan levertnek, amit a Mercedes alapvető versenyképességébe vetett hitével magyarázott.

„Nem mondanám azért, hogy boldog vagyok” – folytatta Hamilton. „Minden szempontot figyelembe véve látnotok kell, hogy egy nagyvolumenű szabályváltozáson mentünk keresztül. Hogy ilyen szoros csatában voltunk a győzelemért és éppencsak kikaptunk, arra megéri büszkének lenni. Remek itt látni a Ferrarit, szerintem jót tesz a sportnak, hogy ilyen kiélezett a küzdelem. Nyerhettem volna, és talán vannak bizonyos dolgok, amiket jobban is megcsinálhattunk volna, de mindent beleadtam; nem nyerhetem meg mindet.”

Gyimesi Brigitta

hozzászólás
2017. március 27., 15:50 szerző: Gyimesi Brigitta

Facebook

Hozzászólások