A Mercedes a legújabb motorját viszi Melbourne-be

2017. március 19., 10:50 szerző: Gyimesi Brigitta
komment
A Mercedes megerősítette, hogy minden csapata megkapja a legfrissebb 2017-es motort az Ausztrál Nagydíjra – a megbízhatósági problémák ellenére.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Mercedes AMG Petronas

A barcelonai teszteken ütötték fel fejüket azok a hírek, miszerint a Mercedes-motor főtengelye potenciális problémaforrást jelent, amely a legújabb specifikáció beüzemelésének későbbre halasztását jelentette volna. Egy magas beosztású Mercedes-alkalmazott azonban elhessegette az aggodalmakat, és kijelentette, hogy Ausztráliában a gyári pilóták mellett a Force India és a Williams is megkapja a frissített változatot.

A Mercedes idénre jelentősen átalakította erőforrását, amely a motorpadon elvileg 70 lóerővel mutatott többet, mint a 2016-os végteljesítmény. A tesztek alatt azonban ennek nem sok bizonyítéka látszott, habár a gyártó minden valószínűség szerint csökkentett üzemmódban körözött Barcelonában, hogy olyan kísérleti elemeket is kipróbálhasson és kiértékelhessen, amelyeket egyelőre nem szándékoznak élesben is bevetni. A zsetonrendszer eltörlésével immár bármikor, bármilyen mértékű fejlesztést be lehet mutatni, így a még készülőben lévő fejlesztéseket ráérnek a szezon későbbi szakaszában élesíteni.

Amennyiben a Mercedes valóban visszafogta magát  a tesztek alatt, ez megmagyarázhatja, a Ferrari (amely egyetlen erőforrással teljesítette mind a két tesztet) miért szerepelt ennyire kiemelkedően jól, és az eddig felvázolható erőegyensúly eltolódását vetítheti előre Melbourne-re. Ha azonban az Ezüst Nyilak még nem merik teljes magabiztossággal a maximumon használni a motorjukat, jó néhány verseny is eltelhet, amíg meglátjuk, mire képesek; ez pedig tálcán kínálná a lehetőséget a többieknek a pillanatnyi gyengeség kihasználására.

Gyimesi Brigitta

hozzászólás
2017. március 19., 10:50 szerző: Gyimesi Brigitta

Facebook

Hozzászólások