A Honda teljesen elkötelezett a Forma-1 és a McLaren iránt

2017. március 19., 13:50 szerző: Vámosi Péter
komment
Hiába kezdődik komoly problémákkal az év, a japánok úgy is elkötelezettek, hogy a partnerük már megkereste a Mercedest.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: McLaren

A McLaren-Honda 8 nehéz napon van túl, ahol az előszezoni teszten Barcelonában kiderült, hogy az új Honda motor gyenge és megbízhatatlan. Eric Boullier elismerte, hogy a teszt alatt a McLaren és a Honda viszonya fagyossá vált, és a wokingiak felvették a kapcsolatot a Mercedesszel, hogy a partnerprogramjukba esetlegesen újra felvegyék őket. A Honda ennek ellenére a motorsport.com-nak továbbra is azt állítja, hogy hosszú távon képzelik el a jövőjüket a Forma-1-ben a McLarennel.

"Hiszünk ebben a kapcsolatban, ahogy a McLaren is. Az a fontos most, hogy egy csapatként tudjunk dolgozni, hogy megoldjuk a problémákat. A nehézségek ellenére nyíltan kell beszéljünk egymással. Ez egy hosszútávú projekt." - árulta el Hasegawa.

A japány gyártó állítja, hogy elkezdték kijavítani a problémákat, ami miatt folyamatosan megállt a McLaren Barcelonában, és megpróbálnak javítani a kezelésén, valamint több lóerőt is szeretnének kicsikarni belőle az első versenyre. Erről így beszélt a japán felelős:
"Az ismert gondok miatt Barcelonában kevés időt tudtunk a pályán eltölteni, így extra terhelést kaptunk az előszezonban. Ennek ellenére sikerült sok értelmezhető adatot nyernünk, ahogy a McLaren is. Több különféle problémát kell kezeljünk egyszerre, persze a végeredmény kívülről nézve csak egyféle volt. Már Barcelonában túljutottunk pár megoldandó feladaton, és elkezdtünk hatékonyabban működni a tesztidőszak második felében.Teljesítmény tekintetében tudunk még hova fejlődni, és akarunk is Melbourneig, így reméljük hogy a konstrukció vezethetősége is javul. Ugyanakkor tovább dolgozunk a motorunkon, hogy több erősebb legyen."

Vámosi Péter

hozzászólás
2017. március 19., 13:50 szerző: Vámosi Péter

Facebook

Hozzászólások