Almaecet hajra, bőrre, süteménybe

2009. november 17., 04:28 szerző: Fincza Zsuzsa, zaol.hu
Zalaegerszeg (fzs) - Az almaecet összetevői pozitívan hatnak a szervezetre, a pektintartalma serkenti az emésztést, csökkenti a koleszterint, a gyomorra és a bélrendszer- re is kedvező a hatása.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']:
G->reklam_mentes: 0
Az almaecet íze savanyú, de a szervezetben bázikus kémhatást vált ki: az A-,B-,C-,E- vitaminok az anyagcseréért, keringésért, külső-belső védelemért felelősek, ezenkívül bőven tartalmaz vasat, nátriumot, ként, szilíciumot, amelyeket az immunrendszerre, a csontokra és a bőrre vannak jó hatással.

Az almaecet elősegíti a keringést, erősíti a hajat és ápolja a bőrt. Kisebbfajta bőrgyulladás esetén arcpakolást is készíthetünk.

Az almaecetet használhatjuk finom fűszerként salátákhoz, halételekhez, szárnyasokhoz, a sütemények omlósabbá válnak tőle, tartósításhoz is használhatjuk.

Recept: egy kiló szeletekre vágott alma, két deciliter méz ötliteres befőttesüvegben langyos vízzel felöntve vászonnal letakarva meleg helyre állítva érlelődik. Pár nap múlva forrni kezd, és a tetején hártyaszerű ecetágy alakul ki. Ekkor hűvös, sötét helyre visszük az üveget, és 6-8 hét múlva a hártyát átszúrva, gumicsővel lefejtjük a kész ecetet. Fűszerként tárkonyt, borsikafüvet, kaprot is tehetünk az üvegbe.

Fincza Zsuzsa, zaol.hu

2009. november 17., 04:28 szerző: Fincza Zsuzsa, zaol.hu